EmailTwitterFacebookLinkedIn

Docent mechatronica (1,0 fte)

Wil jij jongeren en volwassenen begeleiden in hun technische ontwikkeling? Werk je graag samen met collega’s om het beste uit studenten te halen en zet je graag anderen aan tot denken?

Summa Techniek zoekt een technisch docent voor de opleidingen Mechatronica en Industriële automatisering.

Docent Mechatronica

 

Wat doe je?

Als docent mechatronica geef je practicum- en theorielessen als elektrotechniek, werktuigbouw, besturingstechniek, aandrijftechniek of meet- en regeltechniek. Daarnaast leer je de studenten projectmatig te werken. Ook begeleid je de studenten en weet hen zodanig te stimuleren en te motiveren, dat ze een persoonlijke topprestatie leveren, dit doe je zowel op school als op het leerbedrijf.

Daarnaast verwachten wij van alle medewerkers dat zij een bijdrage leveren aan opleidingsgebonden activiteiten en meedenken over onderwijsontwikkeling.

Over Summa Techniek

De school, gevestigd op de nieuwe BI-Campus, verzorgt bol en bbl-opleidingen voor technische bedrijven uit Brabant en Limburg. Daarnaast bieden we bedrijven met een specifieke scholingsvraag een product op maat in het kader van “een Leven Lang Ontwikkelen”, dit varieert van korte cursussen tot langdurige trajecten.

Je komt in een team binnen Summa Techniek die opleidingen verzorgt in de richtingen: Mechatronica & Industriële automatisering. Deze opleidingen bieden we aan op MBO niveau 2, 3 en 4, dit zijn voornamelijk bbl-opleidingen.

Bij het Summa College werken veel docenten die voorheen werkzaam waren in het bedrijfsleven of overheid.

Het team bestaat uit 10 personen. Het is een gepassioneerd team waarin de student centraal staat. Als docent geef je bij een fulltime dienstverband ongeveer 20 uur per week les, de overige tijd ben je bezig met andere taken zoals  bijvoorbeeld lesvoorbereiding, stagebegeleiding, professionaliseren en onderwijsontwikkeling.

Wat vragen we van je?

 • Je beschikt over technische kennis en vaardigheden op (deel)gebied van mechatronica.
 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde relevante hbo-opleiding en/of een lesbevoegdheid, of bent bereid deze te halen.
 • Je investeert in je eigen ontwikkeling.
 • Je bent enthousiast over je vak en kunt dit overbrengen op je studenten.
 • Je weet wat er bij de studenten speelt en motiveert ze om persoonlijke topprestaties te leveren.

Wat bieden we je?

 • Een afwisselende baan.
 • Een fijn team waarmee je samen verantwoording neemt voor de uitvoering van het onderwijs.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een laptop en telefoon in bruikleen, jaarlijks ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%, je wordt aangemeld bij ABP pensioenfonds en je kunt deelnemen aan diverse verzekeringen zoals arbeidsongeschiktheid.
 • Een functie docent LB. Een ontwikkeltraject vanuit de functie docent LB tot de functie docent LC behoort tot de mogelijkheden.
 • Een salaris volgens de cao MBO, schaal LB, max.€ 4359,- bruto per maand of LC € 4939 bruto per maand

Laagdrempelig kennis maken met team Mechatronica

We bieden je een vrijblijvende kennismaking aan waarin je o.a. een aantal docenten spreekt, een rondleiding krijgt en zelfs een paar lessen kunt bijwonen. Als je na de kennismaking besluit de stap te nemen, gooien we je niet zomaar in het diepe. We bieden je een coach aan die jou wegwijs maakt binnen het team en waarmee je kunt sparren over zaken waar je tegenaan loopt. Daarnaast regelen we je scholing voor het behalen van bijvoorbeeld je lesbevoegdheid binnen het mbo-onderwijs.

Wil jij het beste uit onze studenten en jezelf halen?

Stuur dan (rechtsboven), vóór de sluitingsdatum van deze vacature een heldere motivatie met CV t.a.v. de contactpersoon van deze vacature.

Wil je eerst informatie, dan kun je contact opnemen met de contactpersoon van de vacature. 

Meer algemene informatie over het Summa College is te vinden op www.summacollege.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacaturekenmerken

Contactpersoon vacature

Acties